30° C

Tips

Enkele tips bij aankomst:

We komen vrij laat aan op Aruba: Tot 10 uur in de avond zijn de meeste chineze supermarkten op weg naar Modanza nog geopend. Vlak voor de villawijk Modanza komt u langs supermarkt Hong Kong, deze wordt op de routebeschrijving aangegeven. Bij deze supermarkt kunt u alle noodzakelijke artikelen krijgen zoals; koffie/thee, melk, brood, kaas, frisdranken/bier/wijn etc.
Mocht u nog later aankomen dan kunt u tegenover supermarkt Hong Kong bij een 24-uur shop terecht.

Voor de boodschappen die u eventueel tijdens uw vakantie gaat doen adviseren wij u de Superfood. www.superfoodaruba.com

Bij aankomst in het huis: Direct de warme kleren uit, een koel drankje en een duik in het zwembad! Maar het is ook belangrijk dat u de inventarislijst nakijkt om te controleren of deze klopt. Eventuele schade wordt bij vertrek naar aanleiding van de inventarislijst nagelopen en verrekend.

Airconditioning: Alle slaapkamers zijn voorzien van een airconditioning. Wij raden u aan deze alleen 's nachts te gebruiken, omdat u overdag niet in uw slaapkamer zult zijn en dit de energierekening onnodig verhoogd.

Water: Het Arubaanse drinkwater is het schoonste en zuiverste kraanwater ter wereld. Het waterleiding bedrijf op Aruba zuivert en filtert zijn kraanwater zodanig dat het aan het einde van het proces ook nog eens door het Arubaanse koraal heen gaat om het daarmee als zuiverste bronwater uit de kraan te laten komen. Het Arubaanse drinkwater is dus uiterst geschikt voor rechtstreeks drinken uit de kraan, zonder te koken. Dat betekent dus ook dat het drinkwater op Aruba kostbaar is.

Arts/ziekenhuis/noodnummer: Op diverse plaatsen (bijv supermarkt) kan de lokale krant gekocht worden. Lees en noteer welke arts dienst heeft.
Aruba beschikt over uitstekende medische voorzieningen. Een reisverzekering die medische kosten dekt is aanbevolen. Als u medicijnen gebruikt, neemt u dan voldoende medicijnen mee naar Aruba. Het is namelijk mogelijk dat dezelfde medicijnen niet op het eiland verkrijgbaar zijn.
Het telefoonnummer voor noodgevallen is 111000 voor politie, 115 voor brandweer en 74300 voor een ambulance.

De internationale toegangscode (netnummer) voor Aruba is 00297.
 
Lokale tijd aruba
14:12:06